Alle blog posts

De koffiehoek is een uitstekende plek om de kerstsfeer in uw kantoor aan te wakkeren. Medewerkers linken die plaats sowieso al aan warmte en gezelligheid. Bovendien leidt kerstversiering hen daar niet af van het werk. Hieronder vindt u heel wat inspiratie en tips in geschenkverpakking. Uitpakken maar! Lees meer
Hoe motiveert u uw medewerkers? Als u het aan hen vraagt, hoort u waarschijnlijk al snel: met een loonsverhoging. Toch zijn er nog heel wat motivatietechnieken die even goed of beter scoren. Met dank aan een fles schuimwijn, een extra taak en een plantje. Tijd voor een woordje uitleg … Lees meer
U wilt dat uw kmo meer omzet genereert. Op zo veel mogelijk verschillende manieren. Maar op welk terrein boekt u het snelst vooruitgang? Hier vindt u vijf wegwijzers naar zonnigere omzetoorden. Welke richting gaat u het eerst uit? Lees meer
Overweegt u om een espressomachine in uw bedrijf te plaatsen? Of zijn uw medewerkers ontevreden over uw huidige apparaat? Dan loont het de moeite om een standaardkoffiemachine te vergelijken met een espressotoestel. Het ene is niet beter dan het andere, maar er is wel een verschil. In smaak, volume, imago, prijs en onderhoud. Lees meer
De eerste onderzoeken naar tevredenheid en productiviteit zijn bijna een eeuw oud. Al in de jaren twintig onderzochten de Hawthorne-experimenten of een verbetering van de werkomstandigheden leidt tot een grotere output. Sindsdien doken tegenstrijdige studies en allerlei volkswijsheden op. Tijd om feit van fictie te scheiden … Lees meer
Hoeveel betaalt u vandaag om koffie op kantoor aan te bieden? De kans is groot dat u uw koffieprijs kunt optimaliseren. Dat lukt natuurlijk met harde maatregelen. Bijvoorbeeld door uw medewerkers een financiële bijdrage te vragen. Of door koffie van een mindere kwaliteit aan te kopen. Maar zo creëert u wrevel die u als werkgever net dubbel en dik betaalt. Ontdek vijf slimmere winstkansen. Lees meer
Werknemers die gezellig staan te keuvelen met een kop koffie in de hand. Het geeft veel bedrijfsleiders een dubbel gevoel. Dat is bij u wellicht niet anders. U weet best dat werknemers nood hebben aan pauzes op het werk. Maar wat is de meerwaarde van zo’n pauze precies? En hoelang duurt ze het best? Lees meer
Koffie op kantoor is – zoals elke bedrijfsinvestering – een verhaal van kosten en baten. De meeste bedrijven bieden hun medewerkers gratis koffie aan, anderen kiezen ervoor om een financiële bijdrage te vragen. Is het ene bedrijf daarom slimmer dan het andere? En wat doet ú het best? Lees ons gratis advies (geen bijdrage vereist). Lees meer
De ontwikkeling van uw bedrijfsimago is een werk van lange adem. Dat is goed nieuws: u kunt in een gezond tempo vooruitgang boeken. Zonder grote investeringen te doen, zonder uw kerntaken uit het oog te verliezen, en zonder verrast te worden door de ‘imagospurt’ van een concurrent. Begin bijvoorbeeld met deze 3 kleine dingen om uw bedrijfsimago te verbeteren bij sollicitanten, klanten en het brede publiek. Lees meer
Oploskoffie heeft vele namen (instantkoffie, poederkoffie) en gezichten. Want de ene oploskoffie is de andere niet. Al zijn er natuurlijk een aantal gemene delers: instantkoffie is sneller en goedkoper dan verse koffie, maar ook iets minder vol van smaak. Hieronder spitten we de voor- en nadelen van oploskoffie uit tot op … de korrel. Lees meer
Toegegeven, het klinkt wat ongewoon: bevroren koffie. Toch is het niets nieuws. Bij Jacobs Douwe Egberts Professional bereiden we al meer dan 50 jaar – sinds 1962 – Cafitesse. Daar moet een goede reden voor zijn. Tijd om het geheim van diepvrieskoffie te ontdooien. Lees meer
De klassieke filterkoffie kreeg het de voorbije jaren zwaar te verduren, onder andere door de stijgende populariteit van espresso. Maar recent kwam er een tegenbeweging op gang. Met verschillende koffiebarretjes die de filter in ere herstellen. Wij zetten de voor- en nadelen van de koffiefilter in een kantooromgeving op een rijtje. Lees meer

Houd uw inbox wakker
Krijg nieuwe inzichten uit onze CoffeeCorner!