Wat is het best: een professionele koffiemachine huren of er eentje kopen? Hieronder leert u waarin beide formules van elkaar verschillen, wat de verschillende voordelen zijn, en hoe u zelf uw keuze maakt.

Koffie op het werk - een praktische gids

Wat is het verschil tussen huren en kopen?

Een huurcontract voor een professionele koffiemachine duurt doorgaans 5 jaar. Wilt u liever een kortere looptijd – of juist een langere? Vraag ernaar: Jacobs Douwe Egberts Professional past graag een mouw aan uw vraag. En goed om te weten: technische ondersteuning is altijd inbegrepen voor de volledige duur van de overeenkomst.

Koopt u een toestel aan? Dan beleeft u in het beste geval tot vijftien jaar plezier aan uw machine. Maar die levensduur is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren – denk aan:

  • gebruik (licht of intensief)
  • omgeving (stoffige fabriek vs. kantoor)
  • waterhardheid (meer of minder kalk)
  • onderhoud (tijdig en correct of niet)

 

Wilt u zelf niet instaan voor onderhoud en herstellingen? Dan kunt u bij uw aankoop een servicecontract afsluiten.

En wat met consumentenmachines in bedrijven?
Ontdek óf en hoe die de kantoorjungle overleven.

Wat zijn de voordelen van een professionele koffiemachine huren?

U hebt geen startkapitaal nodig om een professionele koffiemachine te huren. Als jong bedrijf kunt u uw budget in uw corebusiness investeren én uw eerste medewerkers toch kwaliteitsvolle koffie aanbieden.

Daarnaast is deze formule flexibeler. Samen bepalen we de ideale duur van de huurovereenkomst. En groeit uw bedrijf nóg sneller dan verwacht? Ook dan blijft het mogelijk om een machine toe te voegen of om over te stappen naar een ander toestel. Een gekochte koffiemachine zal u daarentegen minder snel willen vervangen.

Wat zijn de voordelen van een professionele koffiemachine kopen?

Hebt u wél een investeringsbedrag ter beschikking? Dan doet u met een aankoop vaak de beste zaak. U kunt het aankoopbedrag na een tijdje boekhoudkundig afschrijven, terwijl ze nog in prima conditie blijft voor de daaropvolgende jaren. Het is op de lange termijn dus voordeliger om een professionele koffiemachine te kopen.

De service die een huurder krijgt, is bovendien net zo goed beschikbaar voor kopers met het afsluiten van een servicecontract. Interessant, want hoe beter u uw professionele koffiemachine(s) verzorgt, hoe langer uw investering rendeert.

Meer weten over het onderhoud en de service-mogelijkheden?  
Lees wat er zoal komt kijken bij koffie op kantoor.

Wat doet ú het best?

Eén juiste keuze is er niet. Het hangt voor een stuk af van uw gevoel. Verkiest u de flexibiliteit van een huurovereenkomst of het rendement van een aankoop?

Ook uw bedrijfsgrootte speelt een rol. Moet u meteen investeren in meerdere toestellen? Dan loopt het totaalbedrag op. In dat geval starten heel wat ondernemingen met een huurcontract. Eens ze de betrouwbaarheid van de toestellen zelf hebben ervaren, stappen ze over naar een koopovereenkomst.

Dat is overigens een algemene trend. Ooit was huren de standaard, vandaag lonken meer en meer bedrijven naar de langetermijnaanpak van een definitieve aankoop.

U kent nu belangrijkste voordelen van een huur- en een koopovereenkomst.
Download de volledige gids over koffie op het werk of contacteer ons voor persoonlijk advies over kopen of huren.

koffie op het werk: een praktische gids

Houd uw inbox wakker
Krijg nieuwe inzichten uit onze CoffeeCorner!